Pionieren

Ik koos voor de mensen

Sinds de zomer van 2017 is Stephan de CTO van Knab. Ik heb een gesprek met hem, omdat ik meer wil weten over Knab en IT. En over wat het werken als IT’er bij Knab betekent. “De afgelopen jaren heb ik in verschillende softwarerollen bij diverse bedrijven gewerkt, maar ik vond het tijd voor een volgende stap. Met Knab had ik vanaf het eerste moment een klik. Ik kies een nieuwe baan vooral op de mensen. Knab vond ik direct heel verfrissend. Ik voelde een enorme drive en ik hoorde over de grootste plannen die op stapel stonden. Ik wist meteen: hier gebeurt het, hier wil ik bij zijn!”.

Denken vanuit de klant

“Wij denken in alles vanuit de klant. Ik weet, dat zeggen veel bedrijven, maar hier is het écht zo. We bouwen onze dienstverlening volledig om de klant heen en in ieder gesprek bij ons valt wel het woord ‘klant’. Voordat we iets nieuws in de lucht tillen, vragen we klanten ook om hun mening en testen ideeën. En als het oordeel is ‘niet doen, zit ik niet op te wachten’, doen we het gewoon niet. Zo simpel werkt het hier. We zijn de grootste bank binnen het segment ZZP’ers. Ondernemers dus, die vooral met hun bedrijf bezig willen zijn en niet met onnodige rompslomp. En wij maken bankieren zo makkelijk mogelijk. Dat zie je ook terug in hoe wij denken vanuit IT”.

Denken vanuit de klant
Fintech bedrijf

Fintech bedrijf

Want IT speelt bij jullie een belangrijke rol? Stephan gaat er nog eens goed voor zitten. “Sterker nog, Knab ís IT. Het zit in onze haarvaten. We gaan er meer dan 100% voor om een echt FinTechbedrijf te worden. Van onze nu circa 300 medewerkers, werkt een aanzienlijk deel in een IT-rol. En dat zal alleen maar meer worden. Niet binnen een aparte afdeling, maar juist in verschillende rollen door de hele organisatie heen. We werken met Scrumteams die bovenop en midden tussen de business zitten. De behoefte die we zien onder klanten, vertalen we direct naar een oplossing.
Toekomst

De toekomst

Veel banken denken in losse producten. Wij willen juist toe naar een geïntegreerde totaaloplossing voor bankieren. Een greenfield, waarin wij elke dag flinke stappen zetten. Door de nieuwste technologie, systemen en tools toe te passen. Maar vooral ook door anders te denken en nieuwe dingen te durven. Daarom werken we met IT-ers die zich hierdoor aangesproken voelen en die de know how en persoonlijkheid in huis hebben om hierin mee te kunnen. Daarbij bepaalt niet het management wat we wel of niet doen, maar de ‘Guilds’; teams waarin IT-ers uit verschillende Scrumteams bij elkaar komen.”

“Knab is nog steeds een start-up. Dat merk je aan de sfeer en aan de manier waarop we met elkaar de schouders 24/7 onder het bedrijf zetten. Pionieren en ondernemen, dat is wat we doen. Dat maakt werken hier zo bijzonder. En we hebben prachtige plannen voor de toekomst. Nog meer een high-techbedrijf en datagedreven worden. Alles uit Big Data en Artificial Intelligence halen voor een unieke dienstverlening. En op alle kanalen aanwezig zijn waar onze klanten zitten. Als ik Dev Ops Engineer, Software Engineer of Test Automatiseerder was, zou ik het wel weten: nu aanschuiven!