Software engineer Knab

Hoe kwam je bij Knab terecht?

Mijn vrouw en ik dachten al langer na over het maken van de overstap naar Europa. Ik woonde al eerder een tijdje in Duitsland, net over de grens bij Aachen, dus dat was een logische eerste optie om te onderzoeken. Maar ik keek naar zo ongeveer elk land in Europa. Hoe is het geregeld wat betreft veiligheid, de markt, en zorgsysteem. Ik was verrast om te zien hoe goed Nederland scoorde, dus kwam Nederland al snel bovenaan het lijstje.

Via Alex, die ik ken van een software community hoorde ik over Knab. Ik belde hem en we praatten uren. Over Knab, over Nederland. Het is niet zomaar wat als je met je hele gezin en kleine kinderen verhuist. Mijn dochter is nu 7 en juist voor haar is het super goed om meerdere talen te leren en zichzelf te ontwikkelen.

Ik kende Knab niet maar het klonk interessant om ook eens bij een andere branche te kijken. Hiervoor werkte ik namelijk voor lange tijd in de energie sector, en ik wilde ook graag verbreden. Ik had een paar gesprekken via Skype en dat voelde eigenlijk gelijk goed. Voor het derde gesprek kwam ik naar Knab en dat was het begin van dit avontuur.  

Hoe was je eerste dag als Principal Software Engineer?

Ik kwam in Amsterdam aan op vrijdag en na een weekend de stad te ontdekken, ging ik op maandag aan de slag bij Knab. Ondanks een fijn welkom was het een heftige dag, want ik was niet meer gewend de hele dag Engels te praten en die jetlag was ook nog niet helemaal verdwenen.

Als Principal Software Engineer begeleid je software engineers, dus in de dagen en weken erna leerde ik al snel veel collega’s kennen.

Eerste dag Knab
Lunch

Moest je erg wennen?

Ja, aan de lunch, die is hier zo anders. In Brazilië eet iedereen een warme lunch; Mexicaans of een grote biefstuk. Hier gaat dat toch wat sneller, met broodjes en salade. Wat ik fijn vind, is dat je overal heen kan fietsen. Ik fiets naar werk, door de stad, met mijn kinderen en dat is heerlijk.

Collega’s hier zijn directer, dat werkt heel fijn. Iedereen is open en ik houd van de humor. En mijn team is erg internationaal. In Brazilië is een probleem nooit iemands probleem, maar die van ons allemaal. Daar zouden we hier soms wat meer van mogen hebben.

Andre Carluzzi

Wat is je advies voor iemand die overweegt te verhuizen om bij Knab aan de slag te gaan?

Kom hierheen. Een bezoekje vooraf is het echt waard. Wat verwacht je precies? Ik ben hierheen gekomen met het plan voorlopig niet weg te gaan. Het goede gevoel wat ik van Knab kreeg, was belangrijk, maar ook de spelende kinderen die ik op straat zag. Ik was inmiddels overtuigd dat Nederland professioneel veel kansen zou bieden. Maar dat mijn dochters straks ook zo op straat kunnen spelen, was misschien wel doorslaggevend