Omdat we als bank te maken hebben met geld van veel mensen, hebben we best een verantwoordelijkheid in onze maatschappij. En daar komt veel bij kijken. De Nederlandsche Bank waakt over het financiële stelsel in Nederland. Onze collega Nhung Vu zorgt met haar team dat De Nederlandsche Bank wordt voorzien van statistische- en prudentiële rapportages.

Lorem ipsum

Wat doet jouw team?

Het Regulatory Reporting team zorgt dat De Nederlandsche Bank kan controleren of wij financieel solide zijn. Dit doen we door de prudentiële rapportages op te stellen, waarmee we aantonen dat we genoeg liquiditeit en kapitaal hebben. Het management gebruikt onze rapportages en berekeningen om de bank te sturen. Daarnaast maken wij statistische rapportages zodat De Nederlandsche Bank statistieken kan vervaardigen.

Naast het opstellen en analyseren van rapportages zijn wij ook bezig met het volgen en implementeren van nieuwe wetgeving en het vastleggen van onze interpretaties van de wetgeving. En last but not least zijn we bezig met de Finance Transformatie met als doel efficiënt en consistent te rapporteren.

Wat is er zo leuk aan rapporteren?

Het is meer dan het maken van rapportages. De materie is omvangrijk en complex, maar dat maakt het werk juist uitdagend. Door rapportages te analyseren overzie je hoe de organisatie ervoor staat. Je ziet meteen het effect op de cijfers en ratio’s wanneer er bijvoorbeeld grote investeringen worden gedaan of wanneer er effecten worden uitgegeven. Geen enkele dag is saai, en geen jaar is hetzelfde. De omgeving is steeds in beweging, door nieuwe regels maar ook omdat we een groeiend bedrijf zijn.

Lorem ipsum
Lorem ipsum

En wat is er zo leuk aan Knab?

De positieve energie die er hangt! Door de omvang van de bank zijn de lijntjes kort en is de impact van jouw werk zichtbaar. Hier werken veel professionals, we leren van elkaar en bouwen samen aan de groei van de bank. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroei en eigen inzicht voor verbeteringen wordt toegejuicht.

Wat maakt werken bij Knab anders?

Waar je vaak bij een wat grotere organisatie verantwoordelijk bent voor een afgekaderd deel van het proces en voor één specifieke rapportage, ben je hier betrokken bij alle stappen in het proces. Daarnaast zijn wij als team ook verantwoordelijk voor alle rapportages, waardoor je verbanden over de rapportages heen kan leggen en een helikopterview kan ontwikkelen. Dat maakt het ook heel leerzaam.

Ook merk je dat het een jong en flexibel bedrijf is. Dat gaat twee kanten op: we werken hard om deadlines te halen en hebben geen 9 tot 5 mentaliteit, maar er is ook alle begrip als je een keer wat eerder het kantoor verlaat. Je wordt hier gewaardeerd om het resultaat en de kwaliteit van je werk. Voor mij – met twee jonge kinderen – is dat perfect.

Lorem ipsum