Analist Transactiemonitoring

*** This job requires fluency in Dutch ***

 

Jouw rol

Voor ons transactiemonitoring team zijn wij op zoek naar een enthousiaste, analytische en ondernemende collega die (bij voorkeur) ervaring heeft met transactiemonitoring. Als Analist transactiemonitoring heb je een belangrijke rol in het team en draag je bij aan de preventie van witwassen, fraude of het financieren van terrorisme. Het is jouw primaire taak om gesignaleerde transacties (alerts) te onderzoeken en te bepalen of deze transacties passen bij de klant. Om tot een afweging te kunnen komen raadpleeg je verschillende (online) bronnen, maar vraag je ook informatie direct bij klanten op. Met alle informatie vorm je een volledig klantbeeld en beoordeel je of de transacties passen binnen het beeld dat jij hebt gevormd. Met jouw waardevolle inzet draag je bij aan de veiligheid van Knab en onze klanten!

 

Als Analist transactiemonitoring ben je verantwoordelijk voor:

 • het vormen van een klantbeeld, waarbij je diverse bronnen en hulpmiddelen tot je beschikking hebt;
 • het onderzoeken van transacties en hits binnen de context van de klant;
 • het schrijven van analyserapport met daarin jouw bevindingen;
 • het contact leggen met klanten en betrokkenen.
 • zet jij met alle energie je tanden in de meest ingewikkelde dossiers en gebruik je hierbij al je analytische vaardigheden;
 • werk je nauw samen met andere collega's binnen het KYC & FEC domein, zoals de collega's van het team Fraud Management.

 

 

Het team

Je komt terecht in een ambitieus en tegelijkertijd gezellig team, waarin samenwerking van groot belang is. Er is een grote diversiteit aan kennis en kunde, waardoor iedereen een unieke set aan vaardigheden heeft. Samen vullen jullie elkaar goed aan en streven jullie collectief naar de beste prestaties. Wij hebben een goede balans tussen het hebben van een serieuze job, hard werken en gezelligheid. En dat alles binnen een krachtig en mooi team.

 

Het transactiemonotoring team is opgedeeld subteams. Je bent als subteam zelf organiserend en verantwoordelijk voor een juiste en tijdige afhandeling van de alerts en daarmee de risicobeheersing van Knab. Jullie bepalen als team hoe jullie doelen gaan halen en denken na over de manier van werken en verbeteringen. Uiteraard deel je ideeën met de andere subteams, omdat je als afdeling een gezamenlijk doel nastreeft.

 

Het transactiemonitoring team is onderdeel van het KYC & FEC Expert Center en jouw manager is de Lead transactiemonitoring.

 

Jouw profiel

Je bent open, ondernemend, betrokken en positief;

 • Je streeft er naar jezelf uit te dagen en continu te verbeteren;
 • Je bent in het bezit van een HBO of WO diploma of werk- en denkniveau;
 • Je bent in het bezit van WFT Basis diploma;
 • Je hebt bij voorkeur al ervaring met transactiemonitoring;
 • Je bent in het bezit van een afgeronde leergang ‘Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering' of bent bereid deze te halen;
 • Je bent 32 tot 38 uur per week inzetbaar;

 

Dit is Knab en dit bieden wij jou

Knab is opgericht in 2012. We zijn een online bank, maar wel eentje die gerund wordt door mensen van vlees en bloed. We staan erom bekend anders te zijn, omdat we dingen anders willen doen. Simpeler, slimmer en voordeliger voor onze klanten. Door slimme technologie te combineren met een gezonde dosis verstand, creëren we financiële dienstverlening die voldoet aan je wensen. Hier voegen we sublieme, persoonlijke service aan toe en zo ontstaat er iets, wat uniek is in de financiële sector. Bij Knab zit je goed voor serieus leuk werk en fijne collega’s, we zorgen ervoor dat de sfeer en de omstandigheden net zo bruisend zijn als de baan zelf. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je een goede balans ervaart tussen werk en je privéleven. Kom zoals je bent, diversiteit en inclusie in belangrijk voor Knab. Iedereen is welkom en we zorgen ervoor dat je je thuis voelt bij ons. Een goede vergoeding is natuurlijk minstens net zo belangrijk. Wat je ervoor terugkrijgt – zowel financieel als niet-financieel – lees je bij de voordelen

 

Heb je vragen hebt over deze functie of het sollicitatieproces, neem dan gerust contact met ons op!

 

*** This job requires fluency in Dutch ***

Get in contact

Do you want more information? Please contact us.

Imogeen LassooijWhat is seriously
nice work?

Don't miss out on your dream job!

Sign up for a job alert and we will keep you informed of new job opportunities!

Don't miss out on your dream job!

Sign up for a job alert and we will keep you informed of new job opportunities!